Alla dieter är bra utom de dåliga

Detta är ett allt för sant påstående. Det finns en grundregel som alla dieter måste följa. Och det är att mängden energi som intas måste vara mindre än den som förbrukas. Ingen diet fungerar som inte följer detta. Sedan finns det ett par regler som måste följas om det ska vara en bra och effektiv diet. Den ena är att rätt sorts mat äts och att motionen sker på rätt sätt.  Rätt mat är balanserad och nyttig. Rätt motion är också varierad.
Många dieter följer dessa grundregler, men lägger till någon komponent för att verka ny, speciell och kanske dra ut lite pengar av den förtvivlade bantaren som provat allt och vill prova något nytt.
En sådan diet är den magnetiska dieten. Denna diet följer konceptet att alla livsmedel har en magnetism som lockar antingen hälsa eller sjukdom. Den kräver att du dricker bara vatten och äter vissa livsmedel med “uppfriskande magnetism” samt följer ett livsmedelsschema som skapar ett kaloriunderskott.
Dieten fungerar. Ingen kan säga något annat. Det är en mycket enkel metod där du äter näringsrika livsmedel som frukt, grönsaker och fullkornsprodukter kombinerat med en kontrollerad mängd och motion. Men det har ingenting med varornas magnetism att göra. Om du skalar bort allting som har med magnetism och magnetismens eventuella funktioner att göra så har du de strikta reglerna som gäller för alla dieter som återgavs ovan. Resten är skräp.
Vill du läsa om riktiga och vettiga dieter kan du gå in på http://www.viktexpert.se

This entry was posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *