Du har väl sett till att ha en bra bilförsäkring

Du har väl sett till att ha en bra bilförsäkring från och med den dag som du skaffade bil? Äger man en bil är man enligt svensk lag skyldig att ha en bilförsäkring och det är alltid ditt eget ansvar att se till att du har bilförsäkring.

Priset på bilförsäkringar har en tendens att variera kraftigt och avgörs av individuella faktorer som bostadsområde, ålder och när du tog ditt körkort. Priset avgörs också av hur mycket skydd som ska ingå i försäkringen. Obligatorisk för alla motordrivna fordon är den grundläggande trafikförsäkringen, den måste du alltså ha. Betalar du inte denna kan du räkna med att åka på kraftiga böter om det uppdagas. Trafikförsäkringen ger ingen ersättning om din egen bil skadas men täcker personskador och skador på annans fordon eller egendom.

Andra sorters bilförsäkringar är hel- och halvförsäkringen. Helförsäkringen täcker i primcip allt medan halvförsäkringen ger dig rätt till ersättning om din bil stjäls, får glaset krossad eller börjar brinna.

Det är en investering att jämföra olika bolag när man står inför företaget att skaffa bilförsäkring. Ett sätt att göra detta på är det gamla traditionella som innebär att du begär offerter från flera olika försäkringsbolag för att sedan jämföra dem på egen hand. Ett betydligt lättare sätt är att använda sig av någon av de många prisjämförelsetjänster som finns på nätet. www.bilforsakrarna.se är en av dem och här kan du utföra en personlig premiejämförelse på bara 30 sekunder, bra mycket enklare än att göra jämförelsen på egen hand.

This entry was posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *