Låna Pengar utan insats

Ibland har man inte den insats som banken ofta kräver, men man vet att man kommer att kunna betala tillbaka ett eventuellt lån. Frågan blir alltså, kan man låna utan insats? Svaret är ja. Ett vanligt blancolån, som kan tecknas med olika ränteformer och på olika lång tid, kräver till exempel ingen insats. I samband med detta får lånegivaren helt sonika förlita sig på att den som lånar både vill och kan betala tillbaka. Ett lån utan insats brukar innebära att en kreditkontroll görs innan lånet betalas ut, men inte alltid. Ett så kallat SMS-lån, som inte heller kräver insats, brukar exempelvis sällan kräva att en kreditkontroll görs på lånetagaren innan han eller får pengarna.

Vill du ta bolån och låna utan insats är det lite svårare. Ett bolån brukar vanligtvis kräva åtminstone 10 procent av lånebeloppet i insats. Vill du låna utan insats gäller det att kostnaden för det hus eller den lägenhet du vill köpa ligger långt under värderingen, då kan du få ett bottenlån som täcker hela kostnaden.

Har du ett högt kreditbetyg och ett lågt pris på huset eller lägenheten som ska köpa så kan banken tycka att det inte innebär någon risk att låta dig låna utan insats. Det kan dock bli dyrare. Att låna utan insats för bostadsköpet är faktiskt så ovanligt att det kan vara bättre att du väntar med bolånet tills du har sparat ihop till de 10 procent som banken vill ha i insats. Är du motiverad kan det gå snabbt. http://www.kreditgivningen.se

This entry was posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *