Tidningen som blev ett begrepp

National Geographic är den officiella tidningen för National Geographic Society. Det första numret av tidningen publicerades redan 1888. 1905 publicerade tidningen en mängd helsidesbilder från Tibet från åren 1900-1901. Framgången från dessa reportage gjorde att tidningen förändrades från att vara en textorienterad, vetenskaplig tidskrift till att få ett mer omfattande bildinnehåll och blev sedan känd för den stilen. Den mest klassiska National Geographic bilden är den på den 13-årig afghanska flickan Sharbat från 1985.
I slutet av 1990 började tidningen publicera The Complete National Geographic – en digital sammanställning av alla tidigare nummer av tidningen.
Papperstidningen kommer ut en gång i månaden och kan ibland komma ut i olika specialutgåvor. Den innehåller artiklar om geografi, populärvetenskap, historia, kultur, aktuella händelser och fotografi. Framför allt fotografidelen har fått stor uppmärksamhet och skapat stor prestige i branschen. Tidningen är känd för sina fantastiska naturbilder och det är en stor sak för en fotograf att sälja en bild till National Geografic.
År 2011 var upplagan av tidningen – över hela världen – 8,3 miljoner, på trettiosex olika språk. Bara i USA är upplagan på runt 5 miljoner varje månad.
I dag är National Geographic ett begrepp i sig och du kan köpa produkter med loggan och den klassiska gula ramen på. Bland annat väskor. Om du blev nyfiken av detta och sugen, så kan du köpa väskor från National Geographic på väskmodeller.se. På denna sida kan du dessutom hitta väskor från en lång rad andra tillverkare och märken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *